< overzicht

De oplossing voor hogesnelheidstoepassingen

9 maart 2023

Bij hoge draaisnelheden moet bijzondere aandacht worden besteed aan het ontwerp en de fabricagekwaliteit van een koppeling, aangezien eventuele onnauwkeurigheden bij de bewerking en het uitbalanceren worden vergroot naarmate de snelheid toeneemt. Een hoge mate van nauwkeurigheid is van cruciaal belang voor een soepele en nauwkeurige overdracht van de roterende beweging.

Koppelingen moeten in deze toepassingen ook bestand zijn tegen hoge torsiebelasting door versnelling en incidentele schokbelasting. De compenserende buffer en slijtvastheid van het elastomeer zijn belangrijk om betrouwbare prestaties van het gehele systeem te garanderen.

De SP6 hogesnelheidskoppeling van R+W Antriebselemente GmbH is een ultramoderne, hoogwaardige oplossing voor bewerkingsspillen en andere hogesnelheidsaandrijvingstoepassingen.

De koppeling is gemaakt van zeer sterk aluminium of staal, samen met thermisch stabiel en slijtvast TPU-elastomeer, waardoor hij bijzonder veerkrachtig is. De elastomeerring heeft een trillingsdempend effect en blijft spelingvrij, dankzij een nauwkeurige voorspanning tussen de koppelingsbekken. Twee nauwkeurig vervaardigde naven met klemringen en concave bekken zorgen voor de prestaties.

Meer lezen op de website van R+W