< overzicht

Precisie in XL-formaat: De vierde generatie planetaire reductoren

6 april 2023

Met de vierde generatie van de PH-serie presenteert STÖBER uiterst precieze planetaire reductoren die in hun vermogensklasse de grootste op de markt zijn. Naast de hoge precisie zijn deze ook energiezuinig.

PHQEZ-serie: Een motorreductor die met name een indrukwekkend innovatief 4-planet-system heeft.

Planetaire tandwielkasten zijn de topklasse onder de tandwielkasten. STÖBER Antriebstechnik GmbH + Co. KG behoort al bijna 40 jaar tot de specialisten op dit gebied. Deze aandrijvingen zijn compact gebouwd en kunnen hoge koppels overbrengen omdat de krachten in tegenstelling tot conventionele tandwielkasten over meerdere tandwielen worden verdeeld. Met de huidige planetaire tandwielkasten brengt de aandrijfspecialist nu de vierde generatie van de grote maten op de markt. Deze kunnen worden gecombineerd met de compacte synchrone servomotoren van de EZ-serie en direct worden gemonteerd. Zonder adaptor is het massatraagheidsmoment lager en de aandrijving dynamischer. Met STOBER motoradaptoren kan de aandrijfspecialist alle geschikte motoren van derden op de reductorserie aansluiten. Hiervoor zijn de adapters verkrijgbaar met verschillende koppelingen, ook met een geïntegreerde rem in de ServoStop-variant. Met de extra grote motorplaat in de Large-uitvoering kan de gebruiker ook servomotoren met zeer grote afmetingen monteren. Indien gewenst zijn de PH-reductoren ook leverbaar met een haakse aandrijftrap.

De uiterst compacte PHV-reductor in bouwgrootte 9 met motoradapter. Hiermee kunnen servomotoren van andere merken worden bevestigd.

STOBER heeft de vierde generatie van zijn PH-reductoren zo ontworpen dat ze tot 100 millimeter compacter zijn dan de vorige versie. Dit heeft een positief effect op de stijfheid en massatraagheid. De nieuwe reductoren hebben ook minder inbouwruimte nodig, zijn lichter en bieden in sommige gevallen ongeveer 20 procent meer koppel – evenals een toename van 50 procent van het kipkoppel.

De uitstekende kwaliteit van behuizing en overbrenging verhoogt het acceleratiekoppel tot elf procent en verhoogt ook de loopnauwkeurigheid en precisie. Bovendien is er een zeer hoge kipstijfheid. STOBER heeft parameters als vermogensdichtheid en torsiestijfheid verhoogd en de planetaire tandwielen voor bepaalde overbrengingsverhoudingen verbreed of ruimer gedimensioneerd. Ook voor de planetaire tandwielen en zonnetandwielen worden de modernste materialen en hardingsprocessen gebruikt, evenals een levenslange smering met synthetische tandwielolie. Dit maakt de nieuwe serie tandwielkasten uiterst stabiel en robuust, waardoor onderhoud en reparaties vrijwel overbodig worden.

Met een overbrengingsverhouding-bereik van 12 tot 600 zijn de nieuwe PH-tandwielkasten bijzonder flexibel inzetbaar. Naast de standaard PH-uitvoering heeft STOBER ook een Quattro-uitvoering in het assortiment. Deze PHQ-serie is met zijn hoogwaardige schuine vertanding eveneens uiterst nauwkeurig en biedt een nog grotere torsiestijfheid. De gebruiker profiteert bovendien van een maximaal koppel. Op verzoek combineert STOBER de vierde generatie ook met tandheugelaandrijvingen van de ZTR- en ZTRS-serie. Hierdoor krijgt de gebruiker krachtige motorreductoren, bijvoorbeeld voor gebruik in aanvoerassen van werktuigmachines.

De vierde generatie in combinatie met tandheugelaandrijvingen van de ZTR- en ZTRS-serie: Krachtige motorreductoren, ideaal voor gebruik in aanvoerassen van werktuigmachines.