Merken

Merken

Kwaliteitsproducten én productkennis zijn dé stokpaardjes van VDP Automation. Daarom kiezen wij er bewust voor om het aantal merken dat wij verdelen te beperken tot enkele topmerken die complementair zijn aan elkaar.

R+W
Met een groot gamma aan mechanische koppelingen behoort R+W tot de top 3 van grootste koppelingfabrikanten ter wereld. 60% van de omzet wordt gehaald uit standaardoplossingen uit de catalogus, 40% wordt verwezenlijkt met volledig op-maat-gemaakte oplossingen. Daarnaast is R+W sinds enkele jaren ook actief in de wereld van koppelmetingen. Dit met de IPK-koppeling: een koppeling met ingebouwde sensor die koppel, toerental, versnelling, axiale krachten en temperatuur kan meten.

HEINZ
De nokkenaandrijftechniek van de Duitse firma HEINZ richt zich op zeer precieze machines, die een groot aantal handelingen snel en betrouwbaar moet uitvoeren. Deze volledig mechanische manier van aandrijven vergt in principe geen programmatie of PLC. Wel kunnen de mogelijkheden van een indexeringsaandrijving nog sterk uitgebreid worden met de toevoeging van bijvoorbeeld een servomotor.

STÖBER
Deze Duitse fabrikant van servotechnologie is wereldwijd aanwezig met een zeer breed gamma componenten die allemaal passen binnen een modulair systeem. Verschillende types planetaire en niet-planetaire reductiekasten kunnen gecombineerd worden met servomotoren en frequentiesturingen die allemaal in eigen beheer ontworpen en geproduceerd worden. Op elk niveau in het gamma zijn de producten tevens compatibel met andere grote merken als Siemens, Beckhoff en Allen Bradley.

Heidrive
Heidrive is onderdeel van de Allied Motion groep en richt zich specifiek op het ontwerpen en maken van zeer performante en vermogensdichte servomotoren al dan met reductiekast. Daarnaast richten ze zich ook op meer nichemarkten zoals RVS-motoren en motoren op lage batterijspanningen (24V en 48V).