< overzicht

STÖBER Virtual Lifetime, de functie voor voorspellend onderhoud van uw motorreductoren

20 februari 2023

STÖBER heeft recent een nieuwe functie ontwikkeld die tegemoet komt aan de huidige uitdagingen binnen onze industrie. Deze functie bewaakt uw motorreductoren, berekent de levensduur, detecteert de actuele belastingssituatie en verhoogt daardoor de kwaliteit en winstgevendheid.

De STÖBER Virtual Lifetime kan een totaaloplossing aanbieden voor conditiebewaking, voorspellend onderhoud en optimalisatie van aandrijvingen.

  • Conditiebewaking
    Met behulp van conditiebewaking worden de werkomstandigheden van de motorreductor nauwkeurig gedetecteerd. Deze detectie is volledig software- en encoder- gebaseerd. 
  • Voorspellend onderhoud
    Deze nieuwe functie voorspelt de resterende levensduur van de motorreductor op basis van een modelgebaseerde analysemethode. De berekende levensprestatie-indicator informeert proactief en vermijdt aldus onverwachte stilstanden.
  • Optimalisatie van aandrijvingen
    Deze functie analyseert continu de belastingsituatie en slaat deze info op in een database. Zo kunnen afwijkingen en bedrijfsomstandigheden geoptimaliseerd worden. Deze data kunnen ook gevisualiseerd worden in diagrammen.

Lees meer op de website van STÖBER