< overzicht

STÖBER Aandrijfsystemen: Modulair, Schaalbaar En De Perfecte Partner Voor Perfecte Bewegingen

19 september 2023

Het STÖBER aandrijfsysteem, bestaande uit reductoren, motoren en frequentiesturingen, is opgebouwd volgens een modulair en schaalbaar ontwerp. Dit maakt het ideaal voor het creëren van op maat gemaakte, compacte en krachtige machineconcepten. Bovendien kan dit systeem flexibel aangepast en geïntegreerd worden in vrijwel elke industrie en toepassingsomgeving.

Sinds 1934 heeft STÖBER, een pionier in mechanische aandrijftechnologie, voortdurend geïnnoveerd om de technologische trends bij te houden. Wat begon als een werkplaats, uitgebaat door de gebroeders Paul en Wilhelm Stöber, groeide uit tot een toonaangevend merk in de industrie. Dit mechanische verleden is vandaag nog steeds één van de pijlers van het complete Stöber systeem dat nu op de markt is. Hun heel ruim aanbod reductiekasten brengt krachten precies en betrouwbaar over.

In de hedendaagse industrie is elektronica essentieel geworden. STÖBER heeft zich daarom toegewijd aan de ontwikkeling van geavanceerde servoaandrijftechnologie. Compacte servomotoren worden naadloos geïntegreerd met reductiekasten, zonder de noodzaak van motoradapters. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en efficiënte werking, en hun jarenlange expertise in afdichtingstechnologie garandeert een betrouwbare prestatie.

Om de aandrijfsystemen te vervolmaken, biedt STÖBER hoogwaardige drives die eveneens in Pforzheim zijn ontwikkeld en geproduceerd. De intussen 6e generatie frequentiesturingen, draait op  eigen STÖBER-software, en is compatibel met veelgebruikte veldbussen zoals Profinet, EtherCat, CAN-open en Ethernet/IP (binnenkort beschikbaar).

Voor STÖBER is modulariteit de sleutel tot succes in moderne machinebouw. Daarom  zijn er meer dan 15.000 mogelijke combinaties om de perfecte oplossing te vinden voor zelfs de meest uitdagende en betrouwbare installaties. De intuïtieve configurator helpt bij het vinden van de ideale setup, en voor diepgaande analyses, is Servosoft de tool om de perfecte configuratie te bereiken.

Bij VDP Automation staan we klaar om u te voorzien van hoogwaardige STÖBER servomotoren, servoreductoren en elektronica die voldoen aan de meest veeleisende industriële behoeften. We begeleiden u graag doorheen het ontwerpproces van uw volgend project.