< overzicht

Op- en afwikkeleenheden

6 mei 2020

Dit is een toepassing van bij onze Duitse collega’s.

In de nieuwste generatie van haar open afwikkelaars gebruikt deze Duitse fabrikant de nieuwe STÖBER SI6 servoregelaars. In vergelijking met de vorige versie van deze machines zorgen deze SI6 regelaars niet alleen voor hogere prestaties, maar ook voor een uiterst ruimtebesparend ontwerp.

Eén enkele SI6-aandrijfregelaar heeft een breedte van slechts 45 millimeter en kan maximaal twee assen aansturen. Dankzij het multi-axis drive design kan het aantal aan te sturen assen onbeperkt worden geschaald. De gepatenteerde Quick DC-Link modules kunnen eenvoudig in de standaard koperen rails worden geklikt voor de stroomverdeling en maken een eenvoudige installatie en aansluiting van de aandrijvingscontrollers mogelijk.

De functies STO (Safe Torque Off) en SS1 (Safe Stop 1) zijn geïntegreerd. In de SI6-serie zijn deze gecertificeerd volgens EN 13849-1 en kunnen worden gebruikt zonder functietests die de productie onderbreken.

De afzonderlijke apparaten worden aangesloten op de centrale voedingsmodule PS6. Daardoor is er geen behoefte aan decentrale voedingsmodules of aan zekeringen en bekabeling voor elke as. De gebruiker bespaart enorm veel ruimte in de schakelkast. Dit stelt de eindgebruiker in staat om een aanzienlijk aantal wikkelmachines in een klein installatiegebied te hebben.

In deze machine zitten zeven STÖBER servoassen, telkens als combinatie van een STÖBER servomotor met een STÖBER precisie-tandwielkast (planetair – kegeltandwiel – coaxiaal).

Enkele foto's