< overzicht

3-assige CNC opstelling

6 mei 2020

Het systeem is bedoeld om automatisch verschillende filtervormen in een matrijs te kunnen herkennen, een dosis dichtingskit kit aan te brengen en automatisch te schakelen tussen de twee verschillende curveprofielen. Hiervoor werd een 3-assig CNC-portaal ontworpen, de werkruimte is 500mm x 500mm x 200mm, positioneringsnauwkeurigheid ± 0,01mm, maximale lineaire snelheid 250 mm/s.

De STÖBER synchrone EZ servomotoren zijn rechtstreeks op de spindelas van de lineaire geleidingen aangesloten. Voor een eenvoudige, snelle installatie is een HIPERFACE DSL absolute encoder in de motor geïntegreerd. De hoge resolutie van de motorencoder en de snelle overdracht van procesgegevens via EtherCAT zorgen voor een hoge positionerings- en herhalingsnauwkeurigheid in het systeem. Aangezien er weinig ruimte is in de machine, werd er geopteerd voor een “One Cable Solution (OCS). De aandrijfregelaars zijn van het type STÖBER SI6.

De STÖBER MC6 Motion Controller in uitvoering met het 15-inch touch panel neemt de besturing in dit systeem over en dient dus ook als de complete HMI. Met de MC6 kan de te volgen curve flexibel worden aangepast aan de vormen van de filters.

Ten opzichte van de oorspronkelijke machine werd een 30% hogere productiecapaciteit gerealiseerd.

Enkele foto's