Servomotoren

Servomotoren

STÖBER servomotoren hebben een modulair concept waardoor zij perfect aangepast kunnen worden aan elke toepassing. Bij montage op een STÖBER reductor wordt de motor zonder tussenkoppeling rechtstreeks op deze gemonteerd.

Producten in deze categorie

Synchrone servomotoren

Met de synchrone servomotoren EZ en EZHD biedt STÖBER borstelloze, permanentmagneet aangedreven en elektronisch gecommuteerde motoren met verschillende vermogensprofielen. De stator- en rotorcomponenten zijn in een energetisch optimale vorm ontworpen voor een extreem lage koppelrimpel en een hoge vermogensdichtheid in verschillende eigenschappen.

Synchrone servomotoren voor spindeltoepassingen

De supercompacte synchrone servomotoren voor spindelaandrijvingen zijn ontworpen voor universele montage op schroefspindels van verschillende fabrikanten. De EZS-versie heeft een klemset voor de bevestiging van de draadspindel. De synchrone EZM-servomotor is geschikt voor de directe aandrijving van de spindelmoer. Een schroefspindel van elke lengte kan door de ruim gedimensioneerde holle flensas geleid worden.

Lean-motoren

Een asynchrone motor is te groot voor u en niet efficiënt genoeg? Of bent u op zoek naar een goedkoop en robuust alternatief voor een servomotor? STÖBER heeft een nieuwe motorklasse op de markt gebracht op basis van het “Bridge the Gap”-principe: de encoderloze Lean-motoren zijn sterk en robuust, zoals asynchrone aandrijvingen, en nauwkeurig en compact, zoals servomotoren. De motoren worden bijvoorbeeld gebruikt voor automatiseringstaken in zware productieomgevingen.

De STÖBER productconfigurator

De nieuwe STÖBER productconfigurator is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het creëren van individuele aandrijfoplossingen. Dankzij deze moderne en gebruiksvriendelijke online tool kan de gebruiker intuïtief navigeren en in real time, snel en met slechts enkele klikken zijn eigen oplossing ontwerpen. Hiervoor beschikt de gebruiker over verschillende filters en vergelijkingsmogelijkheden. Hij kan dan 2D-tekeningen, 3D-modellen of technische fiches downloaden voor de geselecteerde producten. De uiteindelijke selectie kan ook worden opgeslagen voor later gebruik en worden gedeeld met anderen.