Nokkentechniek

Nokkentechniek

Nokkenaandrijvingen zetten een gelijkmatige roterende beweging om in een intermitterende uitvoerbeweging. Het gebruik van een HEINZ nokkenaandrijving biedt u de volgende voordelen: hoge schakelfrequentie; zacht starten en remmen; geen extra positioneringseenheid nodig; constante bewegingsduur, overlapping van bewegingsprocessen is mogelijk zonder tijdverlies; zeer hoge betrouwbaarheid; loopt meerdere jaren storingvrij. Door de spelingsloze constructie van de HEINZ nokkenassen wordt een zeer hoge nauwkeurigheid bereikt.

Producten in deze categorie

Globoïde indexeringsaandrijvingen

Extreem hoge positioneringsnauwkeurigheid
Globoïde nokkenaandrijvingen van de series HSG en HTSG zijn ruimtelijke nokkenaandrijvingen die door hun variabele uitgangsbeweging en hun typische 90° asoffset vele toepassingsmogelijkheden voor hoogdynamische bewegingen en extreem hoge positioneernauwkeurigheden mogelijk maken. Een bijzonder stijve constructie garandeert een hoge prestatie- en koppelzekerheid. De mogelijkheid om de globoïde curve te ontwerpen maakt een grote variatie van bewegingen, snelheden en stapgroottes aan de uitgang mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld oscillerende bewegingen en constante snelheden worden gerealiseerd in transfergebieden. De uitgaande as wordt door verschillende varianten aangepast aan de specifieke eisen.

Indexeringsaandrijvingen met parallelle assen

Parallelle in- en uitgaande assen
Parallelle nokkenasaandrijvingen van de HSP-serie zijn vlakke nokkenschijvenaandrijvingen die vaak worden gebruikt als aandrijvingen voor transporteenheden dankzij hun mogelijke lange vergrendelingsfase en parallelle in- en uitgaande assen. Ze zijn echter ook geschikt als aandrijving voor zwenkeenheden, die voor een extreem snelle en zeer nauwkeurige positionering zorgen. Bovendien kunnen ze ook worden ontworpen als oscillerende aandrijvingen. De uitgang is bijzonder torsiestijf door de aan beide zijden in de uitgaande as gemonteerde steunrollen. De aandrijf- en uitgaande assen worden door verschillende varianten aan de specifieke eisen aangepast.

Draaitafels met globoïde nok

Grote massatraagheidsmomenten bij hoge snelheden
Onze Globoid draaitafel uit de H / HT / SX serie is geschikt voor grote massatraagheidsmomenten en hoge snelheden. Door de mogelijkheid om relatief kleine schakelhoeken in te voeren, zijn ze vaak mechanisch verbonden met andere bewegingen en worden ze in continubedrijf gebruikt. Door deze geforceerde controle is een zeer nauwkeurige overlapping van meerdere bewegingen mogelijk, wat kan leiden tot een extreme tijdsbesparing. Met dezelfde hartafstanden als de globoïdale nokkenasversnellingsbakken van de HSG/HTSG-serie, hebben deze versnellingsbakken een grotere rolsterradius. Dit geometrische verschil maakt een hogere positioneringsnauwkeurigheid mogelijk. De stabiele lagering van de uitgaande as en de ingebouwde globoïdale curve garanderen de hoogste precisie en betrouwbaarheid.

Draaitafels met trommelnok

Stijve en trillingsvrije beweging
Door zijn grote nokkenrolradius en grote nokdiameter kan onze draaitafel van het type HTT een hoog massatraagheidsmoment met een goede positioneringsnauwkeurigheid absorberen en door zijn hoge stijfheid trillingsvrij bewegen. Grotere schakelhoeken zijn ideaal door het geometrische ontwerp van deze versnellingen. Om deze reden wordt dit type versnelling meestal gebruikt voor intermitterend bedrijf / start-stopbedrijf. Een soepel en trillingsvrij bewegingsverloop wordt gegarandeerd door de stijve behuizing en de stabiele lagering van de uitgaande as.

Ringindexer

Grote centreerboring voor montage-units
Door zijn grote nokkenrolradius en grote nokdiameter kan onze HR-trommelringtafel een hoog massatraagheidsmoment met een goede positioneringsnauwkeurigheid absorberen en door zijn hoge stijfheid trillingsvrij bewegen. Kenmerkend voor een trommelringtafel is een extreem grote middenboring. Dit maakt deze tandwielkast bijzonder geschikt voor automatische assemblagemachines en soortgelijke toepassingen. De grote nokkenrolradius en nokdiameter zorgen voor een hoge positioneringsnauwkeurigheid en korte schakelhoeken. Grotere schakelhoeken zijn ideaal vanwege het geometrische ontwerp van deze tandwielen. Om deze reden worden deze reductoren meestal gebruikt voor intermitterend bedrijf / start-stopbedrijf.

Mechanische manipulator

Twee bewegingen gecombineerd
De hef-/zwenkversnellingsbak, ook wel pick and placers genoemd, zijn tandwielkasten die een lineaire hefbeweging combineren met een trede- of oscillerende beweging. De bewegingen zijn onvermijdelijk voor elkaar en worden uitgevoerd volgens de eisen van de klant. De combinatie van slag- en stapbewegingen in één cyclus en in één versnelling biedt de mogelijkheid om productietijd en -ruimte te besparen.

Nokken volgens tekening

Nokken volgens de wensen van de klant
Nokkenschijven kunnen in een onbeperkte verscheidenheid worden ontworpen. Meer dan 15 zeer gespecialiseerde machines zijn beschikbaar voor de productie van nokken. Om onze nokken te testen, gebruiken we twee testmachines die aangepast zijn aan onze eisen. Met deze middelen kunnen wij uw nokken met de hoogste precisie vervaardigen en testen!

Manifold

In 2001 heeft HEINZ AUTOMATIONS-SYSTEME GmbH alle rechten, tekeningen en documenten van de firma Manifold® Indexing Ltd. overgenomen. Hierdoor is enkel de firma HEINZ in de mogelijkheid om originele Manifold aandrijvingen of wisselstukken te leveren.